Houtkachel plaatsen

Houtkachel plaatsen

U kunt het plaatsen van een houtkachel, pelletkachel of inbouwhaard door ons laten uitvoeren of u kunt zelf de houtkachel installeren. Als u de installatie door ons wilt laten uitvoeren, maken wij eerst een afspraak met u om de situatie op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Na installatie geven wij u advies hoe u het beste kunt stoken met de houtkachel.
De volgende aspecten komen aan bod bij een houtkachel aansluiten om u een idee te geven wat er bij komt kijken.
Is uw rookkanaal geschikt?
Indien u al over een rookkanaal beschikt, dan is het belangrijk dat deze geen bochten bevat van meer dan 30 graden. Daarnaast moet het rookkanaal van brandwerend materiaal gemaakt zijn. Ook is de lengte van belang. Als het rookkanaal is gemetseld, dan dienen de voegen in goede staat te zijn om het doorlaten van vocht te voorkomen.
Verbindingen van de rookgasbuizen
Om ervoor te zorgen dat er geen rookgaslekken ontstaan, dienen de verbindingen van de rookgasbuizen recht op elkaar aangesloten zijn. De buizen moeten een diameter hebben van 15 cm. Dit geldt ook voor de aansluiting. Schuif bij het aansluiten van de rookgasbuis deze minimaal 4 cm. over de rookgasafvoer van de houtkachel.
Een houtkachel plaatsen
De houtkachel dient waterpas geplaatst te worden op een vloer die tegen hitte bestand is. Als deze niet van beton, keramiek of natuursteen is, maar bijvoorbeeld van hout of laminaat, is het noodzakelijk een vloerplaat te gebruiken. Het is aan te bevelen om de achterkant en de zijkanten 10 tot 15 cm. uit te laten steken. Let hierbij ook op dat de voorzijde 15 cm. breder is dan de deur van de houtkachel.
De afstand van de houtkachel tot aan de muur dient ten minste 40 cm. te zijn. Dit geldt voor de achterkant. Ten aanzien van de voorkant dient een afstand van 80 cm. in acht te worden genomen.
Voldoende ventilatie
Zorg ervoor dat de houtkachel geplaatst wordt in een ruimte waar voldoende geventileerd kan worden. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar ook om de houtkachel goed te kunnen laten branden (primaire lucht).
Vraag vrijblijvend een offerte aan om uw houtkachel te laten installeren.
houtkachel2

Houtkachel plaatsen

 
houtkachel1

Houtkachel plaatsen

Voor al u vragen met betrekking tot werkzaamheden aan uw dak: