Flexibel rookkanaal geplaatst in Zaandam

Flexibel rookkanaal geplaatst in Zaandam, september 2017

Deze mijnheer heeft een marmeren schouw en wil daar een houtkachel onder plaatsen zijn rookkanaal was echter zo slecht dat hij er een flexibel rookkanaal in wilde plaatsen.
In het oude kanaal zat nog 4 meter buis 125mm hier had een gaskachel op gebrand. De vraag was krijgen we die buizen eruit aan de bovenkant schoorsteen of moeten we de slaapkamer openbreken. Het tweede was het geval.we moesten een gat maken op de slaapkamer om de 4 meter buis er uit te krijgen. Toen dat gebeurd was konden we beginnen met het doorvoeren van 10 meter flexibel rookkanaal 125mm. Dit ging voorspoedig en het flexibelkanaal was vrij snel beneden.
Onder de marmeren schouw werd een nisbus aan het flexibel rookkanaal vastgemaakt en daarna werd het flexibel rookkanaal omhoog getrokken zodat de nisbus precies goed zat.de nisbus werd netjes ingemetseld en daarna werd het gat op de slaapkamer gedicht. Daarna werden er isolatiekorrels rondom de pijp gegooid.tot het kanaal vol zat. Toen werd de bovenkant van de schoorsteen gedicht en de schoorsteen opnieuw aangesmeerd.
Klus geklaard.

Voor al u vragen met betrekking tot werkzaamheden aan uw dak: