Rookkanalen

dubbelwandig & flexibel

Rookkanalen dubbelwandig & flexibel

Heeft u geen schoorsteen, maar wilt u toch graag genieten van een gezellig haardvuur of een sfeervolle houtkachel? Uw schoorsteen is al oud en vertoont lekkage, u durft uw kachel, haard of gashaard niet meer te gebruiken om ongevallen te voorkomen? De oplossing is eenvoudiger dan u denkt. Wij kunnen in veel gevallen binnen één dag een nieuw schoorsteenkanaal of een rookkanaal aanleggen.
In een bestaande schoorsteen kan er een nieuwe RVS flexibele rookkanalen aangebracht worden, zodat u weer jarenlang veilig kunt stoken. Als u geen schoorsteen heeft, dan kan er een dubbelwandig rookkanalen aangebracht worden waarmee u dezelfde dag al kunt genieten van een gezellig haardvuur, houtkachel of gashaard.
Flexibele rookkanalen
Voor inbrengen van de flexibele rookkanaal dient de schoorsteenpijp eerst enige dagen geopend te zijn zodat de binnenzijde kan drogen. Ook dient de binnenzijde gereinigd te worden. De RVS pijp wordt veelal van bovenin ingebracht; en met een touw naar beneden geleidt. Dit is makkelijker dan van onder uit. Een flexibele rookkanaal wordt gebruikt voor renovatie of optimalisatie van bestaande (gemetselde) schoorstenen of als oplossing voor diverse schoorsteenproblemen zoals:
- Condensvorming in het schoorsteen kanaal
- Vocht en roetplekken
- Terugslag van verbrande gassen
- Gescheurd of beschadigd rookkanaal
- Schoorsteenbrand
- CO-vergiftiging door slechte trek
Er zijn twee soorten flexibele rookkanalen namelijk dubbellaags flexibel en enkellaags flexibel rookkanaal. Het dubbellaags rookkanaal heeft een supergladde binnenkant wat aanslag van creosoot en andere vervuiling tegengaat, en waardoor condenswater niet in de pijp blijft. Bovendien is de constructie van dubbellaags flexibel rookkanaal steviger en het materiaal is daardoor beter ‘zelfdragend’. Dubbellaags flexibel rookkanaal is sterker dan enkelwandig en gaat niet zo snel kapot bij het aanbrengen en het vegen. Vegen enkel met een nylon borstel!! Voor houtkachels raden we daarom dus dubbellaags flexibel rookkanaal aan!
Dubbelwandige rookkanalen
Het RVS dubbelwandig rookkanaal is geschikt voor openhaard, houtkachel, open gaskachel, oliekachel en kolenkachel. Het rookkanaal wordt geleverd met standaard 10 jaar fabrieksgarantie en wordt verlengd tot 30 jaar als de installatie van de dubbelwandige rookkanalen volgens de voorwaarden is uitgevoerd.
Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van producten die aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Onze werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd door ons, uw garantie voor jarenlang plezier.
dubbelwandig-rook-kanaal1

Dubbelwandig rookkanaal

 
Rookkanalen-flexibel

Flexibel rookkanaal

Voor al u vragen met betrekking tot werkzaamheden aan uw dak: